Veelgestelde vragen

Als je een scooter wilt huren zijn er misschien dingen die je je afvraagt, zoals of dat eigenlijk wel kan als je dat nog nooit gedaan hebt. We hebben op deze FAQ pagina de ons meest gestelde vragen op een rijtje gezet. We hopen natuurlijk hiermee je vraag te hebben beantwoord! Staat je vraag er niet tussen, of is er toch nog iets niet helemaal duidelijk? Neem dan even contact op!

Scooter huren

Heb ik een rijbewijs nodig voor het huren van een scooter?

Ja, iedere bestuurder dient 18 jaar of ouder te zijn en in het bezit van een geldig (scooter) rijbewijs. Dit is het AM-rijbewijs.

Het AM rijbewijs krijgen de meeste mensen bij het behalen van hun autorijbewijs; rijbewijs B. 

Heb je géén rijbewijs? Dan kun je alleen als passagier mee achterop bij iemand die wel een rijbewijs heeft.

Niet iedereen in het gezelschap heeft een rijbewijs, is dat een probleem?

Er is bij elk van onze scooters ook ruimte achterop op de buddy-seat. Zolang er evenveel of meer mensen in het gezelschap zijn mét rijbewijs dan zonder is dat geen probleem. Wij hebben niet de mogelijkheid om een chauffeur te leveren voor een scooter.

Ik heb nog nooit scooter gereden. Kan ik wel huren?

Ja hoor! Geen probleem. Voor vertrek krijgt iedereen een instructievideo te zien. Alles wordt je duidelijk uitgelegd, zodat iedereen zich comfortabel voelt om de weg op te gaan.

Als je routes bijboekt zijn dit ook allemaal routes die zeer eenvoudig te rijden zijn.

Vanaf welke leeftijd kan ik een scooter huren?

De bestuurder dient 18+ te zijn om bij ons een scooter te huren en uiteraard in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Een passagier mag mee vanaf 10 jaar.

Vanaf welke leeftijd mag een passagier achterop meerijden?

Een passagier mag om veiligheidsredenen pas mee vanaf 10 jaar.

Hoe kan ik reserveren?

Online! Reserveren kan bij ons via ons speciale online reserveringssysteem. Reserveren kan níet telefonsich of via de e-mail. Hiermee voorkomen wij dubbele boekingen.

Alleen in geval van zakelijke reserveringen kun je via e-mail of telefoon contact opnemen om mogelijkheden te bespreken.

Kun je vrij rijden of volg je een route?

Die keuze laten we aan jou over! Je kunt ervoor kiezen zelf op ontdekkingsreis te gaan, of misschien een tripje te maken naar het Outlet in Roermond. Maar veel leuker is het natuurlijk om leuke toeristische routes te rijden! 

Wil je een route rijden? Dan kun je voor een klein bedrag een navigatiesysteem bijboeken waar enkele routes in geprogrammeerd staan. Meer hierover vind je op de tarievenpagina. Alvast kijken bij de routes? Dat kan! We hebben de routes hier op een rijtje gezet.

De scooter

Wat voor type scooter kan ik huren?

Wij hebben één model scooter; de Sym Fiddle II. Een scooter die goed geschikt is voor beginnende rijders met een lekker groot, comfortabel zadel zodat je makkelijk de hele dag kan rondrijden.

De scooter rijdt op benzine. We hebben zowel 25km/u als 45km/u.

Hebben jullie geen electrische scooters?

Nee, wij hebben gekozen voor benzine omdat dit meer vrijheid biedt. Kies je bijvoorbeeld voor onze drielandenroute dan moet je tussendoor echt wel tanken. Wij vinden het zonde als je dan op zoek moet naar een laadpunt en daar enige tijd kwijt bent aan het laden. Met benzine gooi je de tank vol en kan je direct weer door! Ook neemt die range niet af naarmate de de leeftijd van de scooter of de warmte buiten.

Is een helm verplicht?

Ja! Bij wet is het dragen van een helm verplicht sinds 2023. 

In verband met hygiëne leveren wij bij onze helmen haarnetjes mee.

Wat als ik pech krijg onderweg?

Mocht je pech krijgen zorg dan allereerst dat je op een veilige, verkeersluwe plek staat. Een scooter is nog prima te verplaatse wanneer de motor niet meer loopt.

Neem daarna contact met ons op via 06 181 74 861. Dan komen we zo snel mogelijk jouw kant op om hem te repareren!

Kosten, borg en verzekeren

Moet ik zelf tanken?

Wij zorgen er altijd voor dat de scooter is afgetankt voor je gaat. Deze eerste tank krijg je van ons. We vragen alleen dat je na je rit de scooter weer vol terugbrengt. Je kunt hem dan ook GRATIS aftanken bij onze plaatselijke pomp.

Tank je de scooter niet af bij aflevering, dan tellen we per scooter 10,- tankkosten. Deze worden afgehouden van de borg. 

Mocht je een hele dag touren dan kan het zijn dat je tussendoor tanken moet. Dit is dan wel op eigen kosten.

Komen er nog andere kosten bij behalve de reservering?

Je betaalt aan het begin een bedrag aan borg per scooter. Dit is 75,- maar die krijg je aan het einde terug wanneer er geen schade is gemaakt.

De eerste tank benzine krijg je gratis van ons. Je moet de scooter aan het einde wel zelf aftanken, maar dit doe je bij het tankstation waar wij een afspraak mee hebben.

Tank je de scooter niet af of rijdt je schade dan houden wij wel een bedrag in van de borg.

Betaal ik borg?

Ja, wij vragen 75,- borg per scooter met een maximum van 450,- bij zes scooters of meer. Aan het einde krijg je dit bedrag terug wanneer er geen schade is gemaakt.

Tank je de scooter niet af of rijdt je schade dan houden wij een bedrag in van de borg.

De borg betaal je vooraf via de pin. Het bedrag krijg je binnen drie dagen  na de scooterrit teruggestort.

Ben ik verzekerd?

Je hebt alleen een standaard verzekering. Daarmee is schade die door eigen toedoen ontstaat niet verzekerd. Je kunt je bij ons verzekeren voor schade tot 1500,- voor slechts 24,50 per scooter.

Wanneer je kiest voor een schadeverzekering dan hoef je geen borg te betalen. 

Is de schade die je rijdt meer dan 1500,- dan wordt dit alsnog verhaald op de bestuurder.

Wij adviseren iedereen om te kiezen voor dit extra stukje zekerheid. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Zeker als je niet gewend bent om scooter te rijden is een verzekering verstandig.

Zakelijk

Ik wil voor een personeelsuitje / zakelijk reserveren, Kan dat ook?

Dat is mogelijk. Je kunt in dat geval het beste even direct telefonisch- of mailcontact met ons opnemen. We verwijzen hiervoor graag naar onze contactpagina.